Varauskalenteri

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Yhteystiedot

Wanha Viinikkala Oy
Heinäistentie 23
23930
PYHÄMAA
050 409 3262
majoitus@wanhaviinikkala.fi
www.wanhaviinikkala.fi
Heinäistentie 23, PYHÄMAA

Majoituspalvelua historiallisella tilalla Pyhämaassa

Viinikkalan tila kuuluu Pyhämaan saariston vanhimpiin kantatiloihin. Se on ollut saman suvun hallussa jo 1600-luvulta lähtien. Nykyinen päärakennus on valmistunut 1852 ja sitä on suurennettu salilla ja toisella kellarilla myöhemmin 1890-luvulla.

Päärakennuksessa on n. 175 neliötä ja taloon mahtuu majoittumaan 6-12 henkeä. Rakennuksen ympärillä on laaja pihapiiri sekä helppokulkuista marjametsää. Pihalla sijaitsee myös vanha vilja-aitta, joka on vanhempi kuin päärakennus.

Maatilan pihapiirissä on leikkinyt lapsia jo usean sukupolven ajan. Siksi Wanha Viinikkala tarjoaakin nyt rauhallista majoitusta erityisesti lapsiperheille sekä luonnonläheisyyttä ja maaseudun rauhaa arvostaville matkailijoille. Piha-alueella on myös pienimuotoinen lentopallo/sulkapallokenttä sekä jalkapallomaali.

Ota yhteyttä ja varaa nyt seuraavan loman majoitus! Majoituspalvelumme toimii ympäri vuoden. Katso hinnasto.

Pyhämaassa kasvanutta viljaa, perinteisyyttä ja entisajan puhtaita makuja                     

Wanhan Viinikkalan tuvassa leivotaan perinneleipää viikoittain yleensä torstaisin ja perjantaisin. Idea lähteä leipomaan perinneleipää lähti lapsuuteni kodista, jossa opin paljon käytännön taitoja. Yksi äidiltä peritty taito on leipominen. Siihen aikaan kaikki itse tehty tuotti säästöä. Erityisesti äiti leipoi aina leipää. Usein me lapset hoidimme lämpimäisten, erityisesti äitin kakon, viennin naapureihin. Talviaikaan äiti leipoi myös ruisleipää. Tätä varten lämmitettiin tuvan leivinuuni kuumaksi ja ruisleipää tehtiin iso määrä.

Myöhemmin omassa kodissa hoidin lapsiamme kotona yli 10 vuotta, heitä syntyi perheeseen viisi. Lastenhoidon lomassa leivoin myös usein. Anopilta sain 1990-luvulla ensimmäisen ruistaikinajuuren, johon opettelin tekemään itse ruisleipää. Kypsennän leivät sähköuuneissa ja olen opetellut kantapään kautta eri leipien niksit, miten saada maukasta vanhanaikaista juureen tehtyä ruisleipää tai äitin kuminakakkoa. Näitä tuotteita tarjoan nyt myyntiin, jotta tekin saisitte maistella entisaikojen makuja.

Kerro meistä kavereillesi

Asiakkailtamme saamia palautteita