majoitusta ja perinneleipää

Että tekin saisitte maistella entisaikaa

Vanhan ajan juureen tehtyä ruisleipää

Leivon perinneleipää viikoittain yleensä torstaisin ja perjantaisin Wanhan Viinikkalan tuvassa. Idea perinneleivän leipomisesta lähti lapsuuteni kodista, jossa opin useita käytännön taitoja. Erityisesti äitini leipoi aina leipää, sillä siihen aikaan kaikki itse tehty tuotti säästöä. Yksi äidiltä peritty taito on leipominen. Usein me lapset veimme naapureille lämpimäisiä, erityisesti äidin kakkoa. Talviaikaan äiti leipoi myös ruisleipää, jolloin tuvan leivinuuni lämmitettiin kuumaksi ja ruisleipää tehtiin suuri määrä.

Entisajan puhtaita makuja ja perinteisyyttä

Myöhemmin omassa kodissani hoidin lapsia kotona yli 10 vuotta, ja heitä syntyi perheeseemme viisi. Lastenhoidon lomassa leivoin myös usein. 1990-luvulla sain anopilta ensimmäisen ruistaikinajuuren, johon opettelin tekemään itse ruisleipää.


Olen opetellut kantapään kautta eri leipien niksit, miten syntyy maukasta vanhanaikaista juureen tehtyä ruisleipää tai äidin kuminakakkoa, jotka kypsennän sähköuuneissa. Näitä tuotteita tarjoan nyt myyntiin, jotta tekin saisitte maistella entisaikaa.

Nouda suoraan tilalta tai lähiseudun kaupoista

Uudenkaupungin Pyhämaassa kasvaneesta viljasta leivottua perinneleipää on saatavilla sekä suoraan meiltä että lähialueen kaupoista. Ilmoittelemme omilla Facebook-sivuillamme leipien toimitusajankohdista kauppoihin ja suoramyyntiin. Sieltä löydät myös tiedon, milloin leipää myydään suoraan Wanhan Viinikkalan parkkipaikalla Heinäistentien varressa.

Soita ja kysy lisää! Tiesitkö, että Wanha Viinikkala on vanha sukutila, jonka historia ulottuu 1600-luvulle saakka? Lue lisää!